Sri Lanka

Onze droom

Het verschil maken in Sri Lanka

Veel simpeler kunnen we het niet maken. Want precies dat is de reden waarom de Sampath Foundation in 2010 is opgericht. Sri Lanka is een prachtig land. De natuur is ongekend mooi en de mensen zijn vriendelijk, kleurrijk gekleed en trots op hun ‘roots’. Maar er is ook grote armoede in Sri Lanka. In de gebieden Wellawaya en Tanamalwila in het zuidoosten van Sri Lanka leeft meer dan 40% van de mensen onder de armoedegrens. Deze ligt op nog geen €100 per maand voor een gezin met twee kinderen. Daarom willen wij het verschil maken voor kansarme mensen in Sri Lanka.

Sinds de start werken we met onze lokale partners Arthavida en Arthacharya Foundation en een betrokken groep vrijwilligers toe naar het realiseren van deze droom. Wij willen ook de kansarme mensen in Sri Lanka een toekomst bieden en hen toegang geven tot het beste onderwijs en professionele begeleiding om zo met elkaar zelfvoorzienend te kunnen leven.

Wist je dat?

Sampath in het Singalees voorspoed en geluk betekent.

Missie en doel

In 2010 zijn wij, de Sampath Foundation, onze reis gestart met als doel de levensomstandigheden van de allerarmsten in Sri Lanka te verbeteren. Dat doet we door projecten te initiëren en te financieren gericht op onderwijs en ondernemen. Wat ons onderscheidt, is onze diepgewortelde overtuiging in zelfredzaamheid. Wij streven ernaar gemeenschappen te helpen zelfstandig te bouwen aan een hoopvolle toekomst, omdat wij geloven dat dit de weg is naar duurzame verandering.

Uniek en onafhankelijk

Sampath is geen dertien in het dozijn stichting. Juist doordat wij onafhankelijk, ongebonden en met het oog op een betere wereld aan de slag gaan, maken wij het verschil. Onder andere de unieke combinatie van getalenteerde vrijwilligers en de drive van onze oprichters binnen stichting Sampath, is onze kracht!

Samenwerking tussen Sri Lanka en Nederland

Hier in Nederland zetten wij, het Sampath-team, ons met passie in om het reilen en zeilen van de stichting te coördineren. Tegelijkertijd staat ons lokale team in Sri Lanka elke dag klaar om deelnemers rechtstreeks vooruit te helpen. Het is deze bijzondere samenwerking tussen beide locaties die donateurs aanspreekt. Wie wij zijn en wat wij doen, wordt gekenmerkt door directe betrokkenheid bij de lokale gemeenschappen en de overtuiging dat empowerment de sleutel is tot duurzame positieve verandering. Wij nodigen anderen uit om samen met ons bij te dragen aan een wereld van verschil.

Steun ons met een donatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.