Sri Lanka

Onze successen

Op weg naar een betere toekomst

Doelgericht met ieder project en iedere inzet een verschil maken, dat is de kracht van Sampath Foundation. En dat zeggen we natuurlijk niet zomaar! Sinds 2010 zet onze stichting zich al met succes in voor een betere toekomst voor de arme bevolking van Sri Lanka.

We werken altijd samen met onze lokale partners om duurzame impact te maken. Onze professionals en vrijwilligers zetten hun skills en ervaring met alle plezier en toewijding in. Dit doen we met elkaar om langdurig resultaat te realiseren. Opleidingen, trainingen, coaching en begeleiding, maar ook het verstrekken van microkredieten. Want goed opgeleide, ondernemende mensen kunnen zelfstandig bouwen aan een betere toekomst!

Nirmala is afgestudeerd mede dankzij bijscholing

Afgestudeerd dankzij bijscholingsprogramma

Sampath and Arthacharya helped me financially to do my studies well. The support given by Sampath was a reason behind my success.
Nirmala Dilrukshi
Afgestudeerd

Facts and Figures

Actief in: Sri Lanka

Sinds: 2010

Fondsen geworven: €1.050.000

Aantal partners: 10

Aantal vrijwilligers: 18

Aantal lopende projecten: 4

Geholpen kinderen: 760

Verstreken micokredieten: 4000

Dit hebben we al bereikt

In de afgelopen jaren hebben we in Wellawaya een succesvol microfinancieringsprogramma opgezet in samenwerking met onze partners Arthavida en Rabobank Foundation. Het programma loopt zo goed dat het inmiddels zelfstandig door Arthavida voortgezet wordt. We helpen hen alleen met het financieren van de microkredieten.

In Wellawaya zijn we in 2010 gestart met een bijscholingsprogramma. Inmiddels hebben we al 760 kinderen kunnen helpen hiermee. Bijscholing is noodzakelijk omdat het onderwijs in de arme gebieden van Sri Lanka niet goed genoeg is en alleen de kinderen met de beste schoolresultaten toegang krijgen tot de universiteit of kans hebben op een goede baan. De kosten van bijscholing zijn voor de allerarmsten niet op te brengen. Daarom helpt Sampath Foundation deze kinderen.

We hebben veel kleinere projecten gedaan: een speeltuin, aanleggen van een dam om de akkers beter te bevloeien, suïcide preventieprogramma, bouwen van een kantoor en ruimte voor preschool en opleiding, automatisering voor Arthavida. Daarnaast zijn vele partijen uit Nederland inmiddels betrokken bij het werk in Sri Lanka. O.a. Wilde Ganzen die bijna elke keer waardevolle adviezen verstrekt en financieel ondersteunt.

Dit willen we nog bereiken

We zijn op de goede weg, maar willen nog meer doen. We hebben ons de afgelopen jaren vooral gericht op Wellawaya. Nu zijn we gestart met beroepsopleidingen voor jonge werklozen in Tanamalwila. Met het aanbieden van beroepsopleidingen met uitzicht op werk, willen we bijdragen aan het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede. Dit project was zo succesvol, dat we zelfs al een tweede ronde achter de rug hebben.

In 2019 zijn we ook begonnen met studiebeurzen voor studenten in Tanamalwila.

En in 2020 zijn we ambitieus begonnen aan het bijenproject, zowel in Wellawaya als Tanamalwila. Daarnaast hebben we de start gemaakt het plannen voor het concept community college. Samen met Wilde Ganzen en Vebego Foundation.

De kracht van Community College

Baangarantie? Uitzicht op een vervolgopleiding? Dat is in Sri Lanka absoluut geen gegeven. Sampath Community College brengt hier verandering in!

Wij vinden namelijk dat een kind het verdient om als student zijn of haar potentie waar te maken. En daarom zijn de succesverhalen van onze studenten ook zo belangrijk voor ons. Zoals het verhaal van Chalani!

Bekijk haar verhaal

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.