Sri Lanka

Bijdrage Stichting Heemskinderen maakt nieuw bijscholingsproject mogelijk

Op 10 juli werden Joke en Egbert ontvangen door het gehele bestuur van de stichting Heemskinderen. Er waren 40 gasten en Egbert mocht daar zijn verhaal over Sampath vertellen.

Egbert Hendriks geeft presentatie over Sampath bij Stichting Heemskinderen.

“Fantastisch om deze groep mensen te mogen vertellen over ons werk.”

Ontstaan van Stichting Heemskinderen

Siebren Vellinga en zijn broer Jan waren de eigenaar van de Wijnkoperij de 4 Heemskinderen in Stavoren. In 2019 hebben zij hun succesvolle wijnhandel verkocht. Hun opgebouwde vermogen wilden zij graag een bijzondere bestemming geven. Zo ontstond het idee om een stichting op te richten met als doel kansarme kinderen te helpen waar ook ter wereld.

De missie van Stichting Heemskinderen is het steunen van kinderen in hun ontwikkeling. Dit doen ze door het bieden van begeleiding, huisvesting en studie aan kinderen.

Ondersteuning Bijscholing-project in Wellawaya

Onderwijs is gratis in Sri Lanka, maar toegang tot hoger onderwijs is afhankelijk van scores bij examens. Bijlessen vergroten de kansen op een hogere score. Met de bijlessen krijgen studenten de mogelijkheid om verder te studeren en hun kans op een betere baan te krijgen.

Klassikale opzet bijscholing

Stichting Heemskinderen sponsort sinds dit jaar ons nieuwe bijscholingsproject in Wellawaya. Hierin onderwijzen we de studenten collectief in het Community College. Dit is dus anders dan ons eerder  bijscholingsproject waarin studenten individuele beurzen ontvingen.

We zijn heel erg dankbaar voor de bijdrage vanuit Stichting Heemskinderen. Samen helpen we de jongeren in Sri Lanka op een beter bestaan.

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.