Sri Lanka

Bicycles for the people!

Dag in, dag uit hebben de inwoners van Sri Lanka te maken met de gevolgen van de dramatische situatie in het land. Het IMF wacht met hulpverlening totdat de rust is teruggekeerd en de regering een plan presenteert om de economische crisis op te lossen. 

Er is dan wel een nieuwe president en premier, de bevolking accepteert hen nog niet en demonstreert vooral tegen hen. Ondertussen worden de omstandigheden steeds slechter en is hulp van buitenaf keihard nodig.

De allerarmsten lijden enorm onder de huidige crisis. Er is weinig voedsel, vrijwel geen benzine (zowel dan onbetaalbaar), slechte zorg en weinig perspectief. Dat moet anders!

Ontwikkelingshulp op zijn gat

Cliënten van Sampath in de gebieden Wellawaya en Tanamalwila wonen veelal op afgelegen, geïsoleerde en slecht bereikbare plekken. Voor de community facilitators van onze partners aldaar is het momenteel geen doen om deze cliënten te bezoeken, wat betekent dat deze cliënten momenteel minimale hulp krijgen. Dit komt onder andere doordat brandstof niet te verkrijgen of onbetaalbaar is, en onze community facilitators de mensen per auto of motor bezoeken. Een oplossing voor dit enorme probleem zijn fietsen

Ideaal? Dat niet. Sommige community facilitators moeten 20-30 km afleggen om bij cliënten te komen. Maar fietsen zijn op dit moment de meest praktische en voordelige optie om de ontwikkelingshulp weer in gang te zetten. Een duurzame oplossing voor de brandstof- en economische crisis in Sri Lanka is namelijk nog (lang) niet in zicht en laat misschien wel jaren op zich wachten.

Wat gaan we doen?

In totaal zijn er ongeveer 50 fietsen nodig om alle community facilitators binnen de verschillende branches van een fiets te voorzien zodat zij cliënten kunnen bezoeken. Om dit te realiseren hebben we een bedrag van Rs. 3,168,00 (omgerekend bijna 6000) nodig. En we willen jou vragen ons te helpen. Wij hebben jouw hulp namelijk heel hard nodig!

Als individu, als gezin, als familie, als bedrijf.. echt alle hulp is ontzettend gewenst!

Hoe kun je helpen?

  • Donatie via deze link
  • Deel onze berichten op Facebook, Instagram of LinkedIn
  • Inzameling van statiegeldflessen in de buurt en doneer de opbrengst
  • Zet een inzamelingsactie in het bedrijf op en doneer de opbrengst
  • Organiseer een familiediner en vraag iedereen een donatie mee te brengen
  • Ga het gesprek aan met anderen en vertel zo veel mogelijk over onze actie

…en ga zo maar door! Wil je ons op een andere manier helpen? Mail dan naar info@sampathfoundation.nl en dan komen wij er heel snel bij je op terug!

Doneer nu via de QR-code:

De mensen in Sri Lanka zullen je ontzettend dankbaar zijn. In deze video zie je meteen hoe hard deze actie nodig is.

Deze actie is opgezet in samenwerking met Stichting Wilde Ganzen, zij financieren ook de helft van dit project!

Logo-Wilde-Ganzen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.