Sri Lanka

Bijscholing voor kansarme kinderen

Onderwijs in Sri Lanka

Ondanks het gratis onderwijs in Sri Lanka, is er voor de scholieren in arme gebieden weinig tot geen uitzicht op een goede vervolgopleiding. Dit komt doordat:

  • Het onderwijs in de armste delen van Sri Lanka van slechte kwaliteit is
  • Alleen de kinderen met de beste schoolresultaten worden toegelaten op de universiteit
  • Bijscholing is erg hard nodig, maar is voor de allerarmsten in Sri Lanka simpelweg niet te betalen

Sampath zet zich, met behulp van jullie donaties, in om juist deze scholieren een kans te geven op een betere toekomst.

Bijscholing arme scholieren door jouw donatie

Elk jaar ondersteunt Sampath zo’n 125 leerlingen. Deze scholieren zijn vaak tussen de 13 en 18 jaar oud. Als de kinderen op hun 18e doorstromen naar de universiteit helpen wij ze tot het einde van hun studie. Om één scholier te kunnen voorzien van bijlessen is €15 per maand nodig. Hoe meer donaties, des te meer kinderen we kunnen helpen. Om deze scholieren écht te helpen heeft Sampath er dan ook baat bij als donateurs voor een langere periode een kind in Sri Lanka financieel willen ondersteunen.

Zorgvuldige selectie

Een gezin komt in aanmerking voor de financiële hulp als de ouders van de scholieren onderdeel uitmaken van het microfinancieringsprogramma. Hierbij worden ondernemende inwoners met behulp van een microkrediet (kleine leningen) geholpen een onderneming op te starten. Onze partner Arthacharya (het sociale zusje van Arhtaivda) zet zich met veel liefde in voor deze gezinnen en maakt de uiteindelijke selectie.

 

 

Het verhaal van Dulanjali Grunawardhara

Maak kennis met de 20-jarige Dulanjali, een jonge vrouw uit Wellawaya. Haar ouders werken op het land als boer, waar ze groenten en bananen verbouwen. Toen wij in februari 2016 een bezoek brachten aan Dulanjali, vertelde ze rechten te willen gaan studeren om later professor te worden. Door de ondersteuning van de Sampath Foundation is deze droom om te studeren onlangs werkelijkheid geworden. In een concurrentiestrijd met vele anderen studenten uit het land is Dulanjali geselecteerd en daarmee toegelaten tot de universiteit. Als de Sampath Foundation haar niet had ondersteund met bijlessen, was haar droom hoogstwaarschijnlijk nooit in vervulling gegaan. Nu ze bijna is afgestudeerd, is ze klaar om haar dromen na te jagen. Het verhaal van Dulanjali is dan ook een prachtig resultaat van de jarenlange steun die we haar dankzij jouw donatie hebben kunnen geven.

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.