Sri Lanka

Community College Wellawaya

Onze eerste Community College hebben we gerealiseerd in Wellawaya. In september 2015 is het centrum feestelijk geopend door de Nederlandse ambassadeur In Sri Lanka, mevrouw Doornewaard, in aanwezigheid van veel belangstellenden. Het is ruim 186 m2 en is 6 dagen per week open. 

Faciliteiten in Wellawaya:

  • Kinderopvang
  • Vakopleidingen zoals zeep maken, batik ontwerpen en kleding herstellen.
  • Taalcursus Koreaans. Dit geeft de mogelijkheid om in Korea te gaan werken.
  • Rijbewijs cursussen  
  • Internet en bibliotheek
  • Bijscholing voor jongeren
  • Kantoor Arthavida

Activiteiten Community College Wellawaya

In het Community College bieden we een verscheidenheid aan cursussen aan voor de lokale bevolking. Bovendien hebben we in het centrum een kinderopvangfaciliteit voor kinderen van 3 tot 6 jaar geïntegreerd. Dit stelt moeders in staat om deel te nemen aan landbouwactiviteiten, terwijl hun kinderen de kans krijgen om met anderen in contact te komen en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast huisvest het Community College ook het kantoor van onze lokale partner, Arthavida, dat zich richt op het microfinancieringsprogramma.

Partners

Het Community College in Wellawaya is tot stand gekomen met behulp van onze partners: Vebego Foundation, de Louisa StichtingCordaid en de Marthe van Rijswijck Foundation.

 

Swarna Malkanthi

Bijenteelt: Een bron van inkomsten in Wellawaya

Swarna Malkanthi, een trotse 45-jarige moeder van twee zonen, woont in Parakramapura Uva Kudaoya, een dorp in Wellawaya. Haar man is een boer in het dorp. Ze is lid van de eerste CBO-groep van Arthavida in Wellawaya (al sinds 2011).  In 2019 begon Swarna met bijenteelt uit passie, maar al snel realiseerde ze zich  het economische potentieel ervan. Het is nu een essentiële bron van inkomen voor haar en haar gezin.

Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.