Sri Lanka

Het succesverhaal van Nandani Buddhika: van workshop naar ondernemerschap

Woon je een workshop bij van het Community College, dan heb je dikke kans dat je Nandani Buddhika tegen het lijf loopt. Als trouwe bezoeker is ze hier regelmatig te vinden om nieuwe dingen te leren. Omdat haar man langdurig ziek is en zij voor hem zorgt, kan ze geen wekelijkse of langdurige trainingen volgen. Eenmalige workshops zijn dus precies wat ze nodig heeft en hierdoor leert ze nieuwe manieren om haar familie te onderhouden. Zo belandde ze op een dag bij een workshop die haar leven positief veranderde.

Een inspirerende workshop

Terwijl Nandani moeite had om het hoofd financieel boven water te houden, besloot ze naar een workshop bezems maken te gaan. Daar raakte ze geïnspireerd. Ze leerde hoe je kwalitatieve bezems in elkaar zet en zag meteen nieuwe mogelijkheden, dus al snel na deze workshop leende ze geld om haar eigen bezems te maken. Dat ging makkelijker dan ze dacht en even later verkocht ze de eerste exemplaren aan haar dorpsgenoten.

Opbouwende feedback

Toen Nandani zelfs onbekende mensen op de stoep kreeg die bezems van haar wilden kopen, raakte ze extra gemotiveerd. Al snel was ze weer bij het Community College, nu om een workshop ondernemen te volgen. Want hoe zorg je ervoor dat je betere omzet draait met je product? Ze begon haar bezems te verkopen in lokale winkels en op de wekelijkse markt in haar regio. Opbouwende feedback hielp haar om de bezems te verbeteren en met fijne support begon haar onderneming vorm te krijgen.

Een stabieler inkomen

De wekelijkse markt is een mooie plek om nieuwe klanten te werven. Het geld dat ze ophaalt met het maken van bezems kan ze goed gebruiken, om voor haar zieke man te zorgen en haar familie te onderhouden. En natuurlijk om haar onderneming verder te ontwikkelen. Het is een veel stabielere basis om van te leven dan ze hiervoor had en – ook niet onbelangrijk – het geeft haar enorme voldoening.

Nandani is lid van een CBO (community based organisation), waarin mensen elkaar adviseren en plannen maken. Hierdoor kon ze microkrediet krijgen via Arthavida en haar bedrijf verder uitbreiden.

Ze is nog maar een paar maanden bezig met het maken van bezems, maar met de moed en het doorzettingsvermogen dat ze toont, komt ze er zeker wel!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.