Sri Lanka

Op bezoek bij Rohoni; een succesvolle microkrediet onderneemster

Na lange tijd konden Egbert en Joke weer afreizen naar Sri Lanka. Door corona was het niet mogelijk om te reizen, maar eind februari 2022 was het zo ver. Na eerst het hoofdkantoor te hebben bezocht, vervolgden zij hun reis het binnenland in naar Tanamalwila en Wellawaya. Hier brachten zij aan een succesvolle onderneemster: Liyanaarchcige Rohoni Wasanthi.

De impact van microkrediet voor Rohoni

Rohoni doet mee aan ons microkredietprogramma. Zij woont ver van de doorgaande weg langs een moeilijk begaanbaar gedeelte. De afgelopen jaren heeft zij geleerd een diversiteit aan producten te telen, zodat een tegenvallende oogst gecompenseerd kan worden met andere gewassen. Zo verkoopt Rohoni herbal thee, bananen, mango’s, curd, pepers, pinda’s en meer.

Met behulp van ons microkrediet project kon Rohoni groeien en meer diversiteit aanbrengen in de producten die zij teelt. Hierdoor is ze nu erg succesvol! En dat is niet gemakkelijk midden in een olifantengebied bij aanhoudende droogte, met temperaturen van 35 graden en hoger. “Haar herbal thee in een halve kokosnoot geserveerd, smaakt heerlijk!” aldus Egbert.

Meer spaargeld, meer mogelijkheden

Rohoni’s man werkt elders en haar zonen nemen deel aan het studentenproject van Sampath. Doordat Rohoni een microkrediet heeft gekregen voor haar bedrijf heeft zij voor het gezin meer inkomsten kunnen generen.  Hierdoor kunnen zij sparen om de jongens straks verder te laten studeren. Daar doen we het allemaal voor!

Draag jij ook je steentje bij?

Wil je onze projecten steunen? Dat kan door te doneren, een eigen actie op te zetten of  als ondernemer SamPartner te worden.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.