Sri Lanka

Een fiets voor een fiets

Zoals we eerder lieten weten zijn we een nieuwe inzamelingsactie gestart. Het team in Sri Lanka heeft namelijk dringend fietsen nodig zodat zij bij alle studenten, boeren en ondernemers binnen de projecten op bezoek kunnen gaan en hen ondersteunen.

De ontwikkelingshulp ligt op dit moment vrijwel stil omdat er, door alle lockdowns door Corona en de enorme financiële crisis waarin het land verkeert, praktisch gezien geen benzine beschikbaar is. Veel deelnemers van onze projecten wonen op afgelegen en moeilijk bereikbare plekken wonen en worden bezocht per motor. Daarvoor is brandstof nodig en dat is vrijwel niet te betalen voor een ontwikkelingsorganisatie.

In totaal zijn er ongeveer 50 fietsen nodig om alle community facilitators binnen de verschillende branches van een fiets te voorzien zodat zij de cliënten kunnen bezoeken. Om dit te realiseren hebben we een bedrag van Rs. 3,168,00 (omgerekend bijna €6.000,-) nodig.

Win een fiets bij DrukwerkMAX

Een van onze vaste sponsoren, DrukwerkMAX, heeft een mooie actie opgezet om dit doel te kunnen realiseren. ‘Een fiets voor een fiets’. Doneer jij tussen 1 september en 10 oktober aan Sampath Foundation via deze link? Dan maak je automatisch kans om deze fiets te winnen. Maandag 10 oktober zullen zij de winnaar bekend maken op www.drukwerkmax.nl.

Barbara Brundel, Marketing Manager bij DrukwerkMAX: ‘We vinden het bij DrukwerkMAX belangrijk dat we naast mooi drukwerk ook de wereld een stukje mooier maken. Dat doen we door op onze uitstoot te letten en onze stappen te compenseren waar we kunnen, maar ook door bij te dragen aan initiatieven buiten Nederland. Zoals Sampath Foundation! Deze stichting maakt zich sterk voor onderwijs en werkgelegenheid, iets wat in Sri Lanka keihard nodig is. We zijn dan ook heel trots dat we dit voor de mensen in Sri Lanka kunnen doen!’

Jouw bijdrage is kei en keihard nodig!

Op de website van DrukwerkMAX lees je meer over deze actie.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.