Sri Lanka

Water een bron van hoop

We zijn heel trots om onze werkzaamheden van het waterproject te kunnen delen. In samenwerking met Stichting Kansarmen Sri Lanka van Jan van der Steen hebben we samengewerkt met deze Sri Lankaanse stichting die de benodigde expertise had om dit project uit te voeren. Het project was gericht op het voorzien van essentieel water en verbeterde sanitaire voorzieningen voor het Arthacharya Thanamalwila Community Center in het dorp Wijayapura Suriyaara. Lees alles over de impact van dit project en hoe het de levens van de mensen in deze gemeenschap heeft veranderd.

Een nieuwe levenslijn

Het Community Center dat ook een peuterschool is, verwelkomt dagelijks 45 kinderen en volwassenen uit gezinnen met een laag inkomen. Voorafgaand aan het project hadden ze geen adequate watervoorzieningen bij het Community Center. De ouders van de kinderen werken hard op hun boerderijen, maar hun inkomen is zeer laag. Dit maakte het des te belangrijker om hen toegang te geven tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

De uitgevoerde verbeteringen

Dankzij de inspanningen van Sampath Foundation en de samenwerking met de lokale stichting zijn er verschillende belangrijke verbeteringen gerealiseerd:

  • Er is een diepe buisput geboord. Het initiële plan was om een put van 53 meter diep te maken, maar vanwege het diepe grondwaterpeil moesten we de put tot 65 meter diep maken.
  • Er is een elektriciteitskabel en paneelbord geleverd om de watervoorziening te ondersteunen.
  • Een putdeksel is gebouwd om de buisput te beschermen.
  • Een 6 meter hoge ijzeren watertoren is geplaatst om een stabiele waterdruk te garanderen. De watertank heeft een omvang van 2.000 liter water.
  • Een waterpomp is geïnstalleerd om efficiënte watervoorziening mogelijk te maken.
  • Er is een volledig pijpleidingsysteem aangelegd om het hele gemeenschapscentrum van water te voorzien.
  • Een kraanpaal is geplaatst om gemakkelijke toegang tot water mogelijk te maken.

 

Samenwerking en betrokkenheid

Een van de opmerkelijke aspecten van dit project was de betrokkenheid van de ouders en de dorpsbewoners. Ze hebben actief deelgenomen aan de bouwactiviteiten en hebben daarmee hun steun en toewijding aan de ontwikkeling van het Community Center laten zien. Het was een waardevolle gelegenheid voor de gemeenschap om samen te werken en gezamenlijk de levensomstandigheden van hun kinderen te verbeteren.

Met de succesvolle afronding van dit waterproject, hebben de deelnemers van het Community Center eindelijk toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Deze fundamentele behoeften zullen een positieve invloed hebben op hun gezondheid, hygiëne en algehele welzijn. Het is een stap voorwaarts in de richting van een betere toekomst voor de gemeenschap van Wijayapura Suriyaara. En daar zijn we heel trots op.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.