Sri Lanka

Beroepsonderwijs

Beroepsonderwijs voor jonge werklozen in Tanamalwila

In oktober 2016 zijn we in samenwerking met onze partners Arthacharya Foundation en Wilde Ganzen gestart met een project om 420 jonge werklozen in Tanamalwila aan een opleiding en een baan te helpen. Aan het project nemen zowel jongens als meisjes deel in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. We geven ze de kans een beroep te leren met zekerheid op werk na afronding van de opleiding. Hierdoor leren zij een vak waarmee zij zichzelf en hun families kunnen onderhouden. Ook ontstaat er een positief effect voor de hele leefgemeenschap omdat deze jongeren bedrijfjes zullen starten en zelf weer anderen kunnen opleiden of in dienst nemen. Zo kunnen zij zelf de vicieuze cirkel van armoede doorbreken.

Leren en werken

De jongeren worden niet alleen opgeleid maar krijgen na afronding van hun opleiding ook werk aangeboden. In samenwerking met Arthacharya Foundation is er een marktonderzoek gedaan om te kijken waar de grootste kansen liggen op het gebied van werkgelegenheid. De beroepen waarvoor de jongeren opgeleid worden, liggen op het gebied van o.a. elektrotechniek, beauty en verzorging, motorvoertuigtechniek, telefonie en ICT.

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen! Schrijf je hier in.

Nieuwsbrief archief

Benieuwd wat je van ons kan verwachten?

Lees hier voorgaande nieuwsbrieven.

Laat je inspireren

Schrijf je in en ontvang verhalen van moedige mensen in Sri Lanka in je mailbox.